REFERENTIES


“Mijn huisgenoten zeiden altijd dat ik niet opruim, maar verplaats. En dat is eigenlijk ook wel zo.
 Ik heb héél veel kleren, papieren en boeken waar ik een fijne herinnering aan heb, maar waar ik eigenlijk niets meer mee doe. En toch vind ik het zonde om het weg te gooien. Met Heleen heb ik drie uur lang mijn kledingkast opgeruimd. Alles waar ik nu niet gelukkig van word, moest ik weg doen. En dat heb ik gedaan. Aan alle papieren moet ik nog beginnen. Daar was ik in die drie uur niet aan toegekomen, dus ik wil heel graag een vervolgsessie.”
Zie interview: https://www.lindanieuws.nl/lifestyle/tessa-28-huurde-een-opruim-expert-ik-wil-nu-alweer-een-vervolgsessie/
– Tessa van Keulen, Aimforthemoon

“Heleen kwam langs om alle spullen die ik verzameld had te helpen ordenen zodat ik die spullen later weer terug kan vinden en gebruiken. Ze heeft me heel goed geholpen zonder mij te veroordelen om mijn rommel. Ik vind dat Heleen zeer breed inzetbaar is voor alles wat met organiseren, ordenen, precisie en vertrouwen te maken heeft.”
– Anne Marjon Jonker, Lerares basisonderwijs en ICT; heeft nu alles geordend via Pinterest.com/annemarjon

“Na mijn pensionering bleef ik (en nog steeds) vele nevenfuncties bekleden en stapelden de papieren, die daarvoor door mijn secretaresse werden geordend, zich op, evenals de e-mails in mijn inbox. Heleen heeft de laatste jaren regelmatig alles uitgemest en alleen het nodige in betreffende dossiers opgeborgen, incl. mijn financiële en belastingadministratie; daardoor houd ik nu weer overzicht over dit alles. Daarnaast regelt ze rustig en efficiënt na het recente, plotselinge, overlijden van mijn alleenwonende zus, de afwikkeling van haar financiën en administratie, namens de erfgenamen.”
– Hans Verkoren, gepensioneerd bestuurslid ING